
Buňky by nemohly přežít, pokud by se zvýšila jejich kyselost. Zde je pět nejkyselejších potravin, kterých bychom se měli vyvarovat, pokud si chceme uchovat dobré zdraví. Kravské mléko a jeho výrobky kromě másla a podmáslí. Zakysané výrobky jsou problematické vzhledem k nízké kvalitě mléka a výrobních postupů. Zdravé zakysané výrobky mají v Bulharsku a Turecku,pokud je mi známo. U nás jen ekofarmy.
Další jedovatá potravina je cukr. A to i hnědý, třtinový. Slaďte sirupy,medem či fruktózou, eventuelně hroznovým cukrem. A ne příliš. Další jed je káva. Velmi silně okyseluje a dehydratuje. Vhodná je kávovina, tedy žito (např.Caro). Problém je i tropické ovoce. Není pro nás vhodné. Okyseluje, ochlazuje a podporuje nezdravý nárůst buněk. Výjimkou je citron, který ač kyselý na chuť, kyselost sráží. No a poslední problém je tvrdý alkohol a nekvalitní kyselá vína. Zvýšená acidita nutí sliznice produkovat více hlenu, což se velmi líbí bakteriím a také plísně si libují v kvasném prostředí. Dále nedoporučuji konzumaci našich uzenin a kuřecího a krůtího masa. Samé hormony a stresy. Varuji vás před margarínem! Nevěřte tzv.odborníkům, kteří ho naopak doporučují. Nevědí, co činí. Byli jsme oklamáni potravinářským průmyslem. Transmutované nenasycené mastné kyseliny, základ margarínu, naše játra neumějí rozložit a tak se ukládají. Mohou způsobit nejrůznější chronické choroby, typicky cukrovku 2. typu. Radím vám dále, pijte čistou vodu a to teplou nebo alespoň vlažnou. Voda (tvoří cca 70 % našeho těla) má úžasnou schopnost přijímat informace. Naše životní síla používá vnitřní vodu jako nosič povelů k udržování zdraví. Pokud budeme pít vodu, kde už nějaké informace jsou (káva,čaje,džusy,příchutě..), je pro náš organizmus z tohoto hlediska nepoužitelná! Radím vám, pijte čistou vodu! Alespoň litr denně, 2 litry jsou lepší, zejména, nejste-li zdrávi. Vzniká otázka, co tedy jíst? Základní pilíře zdravé stravy jsou zelenina a celozrnné obiloviny. Blíže se stravou budeme zabývat v povídání o ayurvedě.